Kerst in Italië, kersttaart voor onze vrienden, buren en relaties, hieronder het recept
Kersttaart voor onze buren, vrienden, relaties Dit jaar vieren wij alweer onze 19e Kerst in Italië, Piëmonte. Wat gaat de tijd toch hard. Kerst, of
November was dit jaar de eerste maand dat we lekker samen waren na het seizoen. JP was heel oktober in Nederland om ons huis in Amsterdam verkoop klaar te maken en was begin november eindelijk weer thuis. Ik ben dat niet meer gewend hoor, niks aan zonder mijn mannetje. Maar goed, alles voor het grotere doel.
1 november vielen we direct met onze neus in de boter want dat is in Italië een nationale vrije dag. Namelijk Allerheiligen (Ognissanti). Ook 2 november wordt er weinig gewerkt, Allerzielen (Il Giorno dei Morti). 1 november viel op een vrijdag, dat betekent een ‘ponte’ (lang vrij weekend) voor de Italiani en dus ook voor ons. We proberen na het seizoen altijd weer wat nieuwe restaurants om toe te voegen aan het lijstje dat ik ieder jaar samenstel voor onze gasten. Zo ook nu op 1 november. We aten bij Coro e Bentu, een restaurant in Acqui Terme. En we hebben heerlijk gegeten. Ze komen van Sardinië en hebben veel vis op de kaart staan. Maar ook de traditionele Piemontese gerechten, zoals carne cruda en ravioli al plin ontbreken niet. Voor ieder wat wils. Het restaurant is intiem en klein, de eigenaar en zijn zoon erg aardig, we vonden het echt een aanrader.
Zondag 3 november was het alweer zover, een geweldige pranzo met witte truffel bij Il Moncalvo. Ons favoriete restaurant, dus geen nieuwe voor op het lijstje, maar een absolute must tijdens je vakantie bij Casa Valle Erro. Gevestigd in het oude klooster in Acqui Terme met uitzicht op de Duomo word je culinair verwend door de chefkoks Angela en Luca. Maestro Filippo en Judy leggen je in de watten qua bediening. Il Moncalvo stelt nooit teleur en is altijd een feestje.
In november heb ik zelf ook weer tijd om lekker te koken. Ik maakte o.a. tagliatelle met funghi porcini. Het recept staat op onze website www.EenWeekjeItalie.nl onder Piëmonte Blog. Supermakkelijk en echt heerlijk. Link naar het recept vind je hier.
Begin november brachten we de cheque met de donatie van de gasten van Casa Valle Erro en van ons naar Sara voor haar Rifugio degli Invisibile. En wat een bedrag hebben we ingezameld! Sara was superblij met de € 1590 voor haar pleeghonden en katten.
Sara runt naast haar hondenopvang een Homerestaurant ‘A Casa di Sara’ en ze vertelde dat ze 2 dagen later witte truffel gingen zoeken met hun honden. Of we zin hadden om mee te gaan. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen, we hebben al heel veel witte truffel gegeten sinds we in Piëmonte wonen maar nog nooit zelf gezocht. Het werd een prachtige ochtend met de retrievers van Sara en Patrick, Mia en Teo. En we hebben zowaar ook nog wat witte truffel gevonden. Veel kleintjes maar dat gaf niet, het was echt bijzonder om mee te maken hoe dit proces in zijn werk gaat. Na de zoektocht hebben we genoten van een pranzo met witte truffel op alle gangen.
Later in de maand hebben we ook nog gegeten bij ristorante Malò in Ponzone. Dit echte Piemontese restaurant bereidt typische Piemontese gerechten maar altijd met een aparte schwung. We aten nu bijv. risotto met paprika en bagna cauda en afgelopen zomer hadden we een gazpacho van tomaten en paprika uit eigen tuin met piccalilly en watermeloen van de grill in de vermouth met burrata. Cinzia is de chefkok en Enrico, haar man, doet de bediening. Ik moet eerlijk zeggen dat de entourage wat beter zou kunnen maar het eten is echt heerlijk. En de route naar Ponzone vanaf de Casa Valle Erro is prachtig.
En zo rollen we december alweer in. November was al een culinaire maand maar wat zal december allemaal wel niet brengen!
Kersttaart voor onze buren, vrienden, relaties Dit jaar vieren wij alweer onze 19e Kerst in Italië, Piëmonte. Wat gaat de tijd toch hard. Kerst, of
Oud en Nieuw, we drinken bubbels, champagne, prosecco, cava of spumante? Het einde van het jaar nadert, en dat betekent bubbels! Want zeg nou zelf,
Echte Italiaanse recepten | Panna Cotta We gaan vandaag een dolce maken, een hele echte Italiaanse. Panna cotta is natuurlijk naast tiramisu, hét Italiaanse dessert.
Casa Valle Erro Update | november 2024 November was dit jaar de eerste maand dat we lekker samen waren na het seizoen. JP was heel
Ons ondernemersverhaal – werken met kerst en oud & nieuw Sinds we in 1995 als zelfstandig ondernemers begonnen, hebben we altijd gewerkt tijdens de feestdagen.
Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863.
Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!