Kerst in Italië, kersttaart voor onze vrienden, buren en relaties, hieronder het recept
Kersttaart voor onze buren, vrienden, relaties Dit jaar vieren wij alweer onze 19e Kerst in Italië, Piëmonte. Wat gaat de tijd toch hard. Kerst, of
Het is najaar en dan is het dé tijd voor sinaasappelen. In november komen de eerste Italiaanse sinaasappelen op de markt. Meestal van Sicilië. Hier hebben ze een soort bloedsinaasappel die ik fantastisch vind. Ze heten Tarocchi. Ze zien eruit als gewone sinaasappels maar van binnen zijn ze rood. Heerlijk om te persen maar ook om mee te koken. En omdat er in november heel veel sinaasappels op de Italiaanse markt komen zijn ze ook nog eens heel goedkoop. November is echt “agrumi” tijd, citrusvruchten tijd. Daarom een taart met sinaasappel. Overigens kan iedere sinaasappel gebruikt worden.
1 sinaasappel (de schil geraspt en daarna geperst), 4 grote eieren, 500 gram mascarpone, 200 gram suiker, 100 gram zonnebloemolie, 300 gram bloem (farina 00), 8 gram gist voor zoetigheid (poeder).
Mixer, glazen ronde schaal, vork, rasp, bakvorm van 23cm, plasticfolie
Doe in een glazen kom de suiker, 2 eieren en de zonnebloemolie. Meng goed met behulp van een vork. Voeg daarna de bloem en het gist toe en blijf goed mengen met de vork. Als het deeg een vrij homogene massa is haal het deeg uit de schaal en leg op een met bloem bestrooide ondergrond. Kneed lekker nog een paar minuten met je handen totdat je een mooi bolletje hebt.
Pak dit bolletje in de plasticfolie plastic folie en leg het ongeveer een half uurtje in de koelkast om te rijzen.
In de tussentijd maken we de vulling van onze sinaasappel mascarpone taart.
Doe 500 gram mascarpone in een schaal. Voeg 100 gram suiker toe en mix tot een homogeen geheel. Voeg 2 eieren toe en mix de eieren goed door het mengsel. Voeg tot slot de geraspte schil van de sinaasappel en een scheut sinaasappelsap toe.
Pak de bakvorm en vet hem goed in. Strooi wat bloem op je werkblad en leg het bolletje deeg hierop. Rol uit met een deegroller tot een lange plak. Druk met het bakblik een rondje uit het deeg. Dit is de bodem. Snij verder stroken om de zijkanten van de bakvorm te bedekken. Schep het sinaasappel mascarpone mengsel in de vorm.
Bak 60 minuten in een voorverwarmde oven op 160/170 C.
Buon appetito!
Lekker met een glaasje Cointreau, of een espresso. Of met allebei!
Kersttaart voor onze buren, vrienden, relaties Dit jaar vieren wij alweer onze 19e Kerst in Italië, Piëmonte. Wat gaat de tijd toch hard. Kerst, of
Oud en Nieuw, we drinken bubbels, champagne, prosecco, cava of spumante? Het einde van het jaar nadert, en dat betekent bubbels! Want zeg nou zelf,
Echte Italiaanse recepten | Panna Cotta We gaan vandaag een dolce maken, een hele echte Italiaanse. Panna cotta is natuurlijk naast tiramisu, hét Italiaanse dessert.
Casa Valle Erro Update | november 2024 November was dit jaar de eerste maand dat we lekker samen waren na het seizoen. JP was heel
Ons ondernemersverhaal – werken met kerst en oud & nieuw Sinds we in 1995 als zelfstandig ondernemers begonnen, hebben we altijd gewerkt tijdens de feestdagen.
Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863.
Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!