Ons ondernemersverhaal – Onze eerste eigen viswinkel/ visrestaurant in Zwolle
Ons ondernemersverhaal – ons eerste visrestaurant Op 1 mei 1995 namen wij officieel ontslag bij onze werkgevers. Een point of no return. Dat weet ik
Spaghetti alle vongole, wie eet het niet tijdens zijn vakantie in Italië! Want spaghetti alle vongole is een echte klassieker. Een klassieker die niemand thuis eigenlijk maakt, want het is zo ingewikkeld en het smaakt nooit zoals in Italië. Maar niets is minder waar. Het is niet ingewikkeld en ik ga je uitleggen hoe je de echte Italiaanse smaak eraan krijgt. We halen het Italië vakantiegevoel zo binnen in de Hollandse keuken!
Wat hebben we allemaal nodig voor 4 personen:
2 tenen knoflook gepeld en heel, flinke scheut olijfolie, een glas witte wijn, bosje peterselie fijngehakt en 1kg vongole, bij voorkeur veraci (vraag je visboer), 320 gram spaghetti nr. 3 van een goed merk, peper en zout. Eventueel een klein gedroogd rood pepertje.
Veraci zijn mooie grote verse schelpen met behoorlijk wat vlees erin. Een vongole verace is een geruite tapijtschelp. Dit maakt je spaghetti alle vongole echt veel lekkerder dan de kleinere schelpen, meestal venusschelpen. Ze kosten wat meer maar dat krijg je er zeker voor terug. Gebruik geen potjes met kant en klaar vlees van de schelpen. Dit doet echt afbreuk aan je spaghetti alle vongole.
We beginnen met het schoonmaken van de venusschelpen. Haal in ieder geval de gebroken schelpen eruit en gooi die weg. Zet ze daarna een nacht of zeker 3 tot 4 uur voordat je het gerecht gaat eten onder water met een flinke schep grof zout. Er zit zand in de levende schelpen en door ze een tijd in het water te laten staan gaan ze “spugen” en gooien ze zelf het zand uit de schelp. Hoe langer je ze laat staan hoe beter, spaghetti alle vongole met zand erin is niet aan te bevelen!
Bak de 2 tenen knoflook in de olie totdat ze goudbruin zijn. Mocht je het recept een beetje pikant willen bak dan een gedroogd pepertje mee.
Voeg de vongole toe en dek de pan af met een deksel. Laat ze op laag vuur even doorkoken totdat alle schelpen open staan. Voeg een beetje witte wijn toe. (dit kan je ook achterwege laten) Roer ze nogmaals door en haal de vongole uit de pan. Zet ze even afgedekt apart. In de pan blijft het vocht van de schelpen en de witte wijn achter. Haal de gebakken tenen knoflook (en eventueel het pepertje) uit de pan.
Kook in de tussentijd de spaghetti halfgaar, dus zo’n 4 tot 5 minuten. Haal de spaghetti uit de hoge pasta pan en voeg toe in de koekenpan met het vocht van de vongole. Roer de spaghetti net zolang door het vocht totdat alles is opgenomen door de spaghetti. Op deze manier krijg je de echte Italiaanse smaak aan de pasta!
Voeg tot slot de vongole toe aan de pasta en roer ze door de pasta. Serveer uit op een bord met een beetje peterselie er overheen. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Heerlijk met een glas Sauvignon!
Buon appettito!
Klik hier voor meer echte Italiaanse recepten.
Ons ondernemersverhaal – ons eerste visrestaurant Op 1 mei 1995 namen wij officieel ontslag bij onze werkgevers. Een point of no return. Dat weet ik
Casa Valle Erro Update – september 2024 September is naast mei en juni onze favoriete maand van het seizoen. Mooi weer, al een klein beetje
Ons ondernemersverhaal – van Wieringen naar piëmonte Wekelijks, wanneer wij met onze gasten aan tafel zitten te genieten van het goede Piemontese eten en drinken,
Casa Valle Erro Update – augustus 2024 De belangrijkste gebeurtenis in augustus is uiteraard de verjaardag van JP. Helaas viel die op zaterdag dit jaar.
Ontsnap naar Casa Valle Erro: Een oase van rust en luxe in Piëmonte Bij Casa Valle Erro draait alles om ultiem genieten. Weg van de
Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863.
Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!