De beste tips voor je vakantie in Italië

Heerlijke kerstmuffins voor Natale!

Het is eigenlijk wel een traditie hier bij ons in Italië om iedereen een kadootje te geven met Kerst. En met iedereen bedoel ik dan onze buren, onze Italiaanse vrienden en uiteraard de zakelijke contacten, zoals onze aannemer, Maria Teresa die het hele seizoen de broodjes komt brengen en waar ik de allerlekkerste aardbeien en perziken koop, onze top schoonmaaksters en onze top kok Gian en zijn vrouw Emanuela. De hele hal stond weer vol met tasjes. Dit jaar had ik ingekocht bij Casa Faso. Zij produceren naast heerlijke Moscato en Barbera, ook diverse soorten jam en hazelnoten. Dus dat ging allemaal in de tasjes. Maar wat natuurlijk het allerleukste en liefste is, is zelf iets maken. Dit jaar maakte ik heerlijke kerstmuffins met Cointreau.

Hieronder het recept voor 12 stuks.

Wat hebben we allemaal nodig voor de kerstmuffins?

  • 1 sinaasappel;
  • 150 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 150 gram suiker;
  • 1 zakje vanillesuiker;
  • 8 el zonnebloemolie;
  • 4 eetlepels Cointreau;
  • 1 ei;
  • 250 gram bloem;
  • 1 zakje bakpoeder.

Hoe maken we deze heerlijke kerstmuffins?

Was de sinaasappel en rasp de gehele schil. Pers de sinaasappel uit (ca. 70ml sap). Klop de 150 gram roomkaas, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp, de suiker, vanillesuiker, olie, Cointreau, en het ei met een handmixer goed door elkaar. Meng de bloem met het bakpoeder. Voeg het bloemmengsel (ik zeef het altijd even) toe aan het beslag en klop goed door.

Verwarm de oven voor (elektrisch 180C, hetelucht 160C). Verdeel de muffinvormpjes over een muffinbakblik van 12 muffins. Verdeel het beslag over de vormpjes en bak in 25 minuten gaar in de oven. Neem uit de oven en laat ze even rusten. Daarna neem je de muffins uit de oven en laat je ze rusten op een mooi bord voor Kerst.

Veel bakplezier en uiteraard vanuit Casa Valle Erro in Piëmonte hele fijne Kerstdagen toegewenst!