Casa Valle Erro Update - augustus 2024

De belangrijkste gebeurtenis in augustus is uiteraard de verjaardag van JP. Helaas viel die op zaterdag dit jaar. Pffff, onze drukste dag van de week. We hadden een volledige wissel, het was 35 graden en hij verzorgt natuurlijk ook nog de BBQ dus schoot het feestvieren er een beetje bij in. Meestal doen we op zondag een uitgebreide verjaardagspranzo bij Il Moncalvo, maar ook dat zat er niet in dit jaar omdat Max om 15.00 moest rijden, en ook nog wel de GP van Zandvoort. Wel hebben we even een snelle pranzo gedaan bij één van onze favoriete restaurantjes, nl. Osteria 46 in Acqui Terme. Daniele weet dat we om 15.00 thuis moeten zijn op zondag als Max rijdt en zorgt er altijd voor dat we snel bediend worden. Helaas verliep Zandvoort niet helemaal van wat we ervan verwacht hadden. Laten we het nog maar niet over Monza hebben, gelukkig komt dat pas in de recap van september.

Begin augustus reden we naar Pescaja. Een prachtig wijnhuis met bijzondere wijnen. Vooral de rosato vinden wij geweldig. Een reden om altijd in de zomer een keertje die kant op te gaan. Het is nl. een stukje rijden, zo’n uur en een kwartier. Maar het is zeer de moeite waard. Hun cantina is echt een blikvanger en heel speciaal. Een grote moderne betonnen constructie maar echt prachtig. Als je door de enorme houten deuren naar binnen gaat in de wijnkelder weet je echt niet wat je ziet. En alles is temperatuur gecontroleerd met andere woorden het is er gewoon koud. Dit jaar hadden ze voor de eerste keer ook een Chardonnay. Die hebben we geproefd en direct gekocht. Ook nemen we altijd hun Sauvignon mee. Hun truc is dat ze de druiven klein houden, met de hand plukken en in kleine kratjes doen en direct naar 2 graden terugkoelen voor de fermentatie. Dit geeft de wijnen een hele mooie structuur en uitgesproken smaak. Nadat we de auto hadden volgeladen gingen we lunchen bij Ristorante Ca’Rossa in Cisterna d’Asti. Heerlijk Piemontees eten met een geweldig uitzicht over de wijnvelden en de Apennijnen. Het was weer een mooie dag in ons mooie Piëmonte.

Begin augustus had Ger ook nog een klein ongelukje waardoor ze toch even een fotootje moest laten maken in het ziekenhuis voor haar pols. Gelukkig was ie niet gebroken (ik zag m’n geest alweer dwalen) alleen zwaar gekneusd. Toch zo’n week of 3 met een brace gelopen. Nu is het allemaal weer goed.

Tijdens de voortreffelijke Piemontese cena’s op de donderdagen aten we alle keren zwarte truffel! Gianluca en Emanuela verrasten ons iedere week met heerlijke gerechten met ‘scorzone’ zoals de zwarte truffel officieel heet. Scorzone betekent ‘schors’ en daar lijkt hij uiterlijk ook op. Een zwarte truffel is heel anders van vorm dan een witte truffel en heeft ook minder geur en smaak. Maar toch maakt het je gerecht direct speciaal.

Augustus betekent ook Ferragosto, de belangrijkste dag van de zomer. Heel Italië is vrij, want het is een nationale feestdag. Iedereen gaat naar zee of naar de bergen om deze samen te vieren met familie en vrienden. Helaas was het dit jaar regenachtig en het onweerde zo erg dat na een oorverdovende klap boven onze Casa, iedereen zonder stroom zat. Echt alle stoppen waren eruit gevlogen. Dit hebben wij in de bijna 20 jaar dat we hier wonen nog nooit gehad. Gelukkig was er geen schade, alleen een lamp in de buitenkeuken was stuk. Maar ons mooie Romaanse kerkje San Secondo was minder gelukkig. Door de inslag was de hele toren eraf geslagen. Inmiddels zijn ze de toren weer aan het restaureren.

Eind augustus kwam ook nog fotograaf Manuel Cazzola langs om foto’s van onze Casa te maken. 2 jaar geleden heeft hij alle appartementen van binnen gefotografeerd voor onze website. Nu met het zonnetje erbij en alle oleanders en andere planten in bloei, heeft hij prachtige foto’s gemaakt van alle nieuwe terrassen, het zwembad, het yogapaviljoen, de hottub etc. Eind september volgt het eindresultaat. We zijn erg benieuwd!

En zo eindigde augustus en vallen we september in. Onze favoriete maand is begonnen!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!