Kerst in Italië, kersttaart voor onze vrienden, buren en relaties, hieronder het recept
Kersttaart voor onze buren, vrienden, relaties Dit jaar vieren wij alweer onze 19e Kerst in Italië, Piëmonte. Wat gaat de tijd toch hard. Kerst, of
Pasta is onlosmakelijk met de Italiaanse keuken verbonden. Italië zonder pasta is niet voor te stellen. Voor een snelle pranzo (warme lunch) gebruiken de Italianen eigenlijk altijd pasta’sciuta, oftewel gedroogde pasta uit een pak. Voor de luxere zondagmiddag pranzo of de cena wordt verse pasta gebruikt. Vaak zelf gemaakt maar ook vaak gekocht want er zijn heel veel winkels die verse pasta maken.
Mij wordt vaak gevraagd of het maken van pasta ingewikkeld is. Dat is het niet, iedereen kan het. Je moet alleen een beetje geduld hebben. Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je verse pasta maakt. Deze pasta kan je gebruiken voor het kerstmenu. We maken in dit geval namelijk tagliatelle. Maar de basis is voor iedere soort pasta hetzelfde.
Benodigdheden voor 4 personen: 400 gram bloem 00 (farina doppio zero), 4 grote eieren en een beetje zout (basis is altijd 100 gram bloem ten opzichte van 1 ei)
Veel plezier en Buon appetito!
Ohja! Heb je een van onze recepten uitgeprobeerd? Deel ze dan via Instagram of Facebook met de #casavalleerro, dat vinden we leuk!
3-10 t/m 10-10
10-10 t/m 17-10
22-8 t/m 29-8
5-9 t/m 12-9
19-9 t/m 26-9
26-9 t/m 3-10
La Cuccia:
3-10 t/m 10-10
17-10 t/m 24-10
22-8 t/m 29-8
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10
Il Gazebo:
18-7 t/m 25-7
10-10 t/m 17-10
17-10 t/m 24-10
15-8 t/m 22-8
Kersttaart voor onze buren, vrienden, relaties Dit jaar vieren wij alweer onze 19e Kerst in Italië, Piëmonte. Wat gaat de tijd toch hard. Kerst, of
Oud en Nieuw, we drinken bubbels, champagne, prosecco, cava of spumante? Het einde van het jaar nadert, en dat betekent bubbels! Want zeg nou zelf,
Echte Italiaanse recepten | Panna Cotta We gaan vandaag een dolce maken, een hele echte Italiaanse. Panna cotta is natuurlijk naast tiramisu, hét Italiaanse dessert.
Casa Valle Erro Update | november 2024 November was dit jaar de eerste maand dat we lekker samen waren na het seizoen. JP was heel
Ons ondernemersverhaal – werken met kerst en oud & nieuw Sinds we in 1995 als zelfstandig ondernemers begonnen, hebben we altijd gewerkt tijdens de feestdagen.
Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863.
Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!