Casa Valle Erro Update - september 2024

September is naast mei en juni onze favoriete maand van het seizoen. Mooi weer, al een klein beetje herfst, en de druivenoogst is overal in volle gang. Ennn de eerste funghi porcini en andere paddenstoelen staan weer op het menu. En als we het een beetje treffen ook de eerste witte truffel. Een heerlijke culinaire maand dus.

In september bezochten we wijnhuis Olim Bauda vlakbij Nizza Monferrato. We hebben hun Barbera al vaak gedronken en vinden de kwaliteit top. Dus het werd tijd om ook hun wijn toe te voegen aan ons assortiment op de Casa. Ze waren tijdens ons bezoek bezig met het oogsten van de Moscato, de eerste druif die wordt geplukt tijdens de vendemmia. Er hing een soort gezonde spanning in de lucht, de druivenoogst is natuurlijk het belangrijkste moment van het jaar. Hier leven alle wijnproducenten het hele jaar naar toe. Dit is hét moment. Mooi om daar even deel van uit te maken. Na een prachtige wijnproeverij gingen we met een auto vol heerlijke Barbera’s weer naar huis. O nee, eerst natuurlijk nog even een pranzo. Deze keer bij Civico 15 in Canelli.  Echt een aanrader, mooie kaart en mooie ligging boven Canelli.

Ook de eetavonden op de Casa waren weer van hoge kwaliteit. Gianluca en Emanuela maken van iedere eetavond een feestje. Niet alleen door enorm te variëren in het menu en altijd te koken met de ingrediënten van het seizoen, maar vooral ook door hun enthousiasme en vrolijkheid. Ze stralen gewoon uit dat ze het fijn vinden om voor onze gasten te koken. Het is echt een top stel. We kunnen niet wachten volgend seizoen weer met ze samen te werken. Grazie mille Gian e Manu!

Maar het grootste nieuws in september was toch wel het repareren en opnieuw asfalteren van ons weggetje. In 2019 (ja je leest het goed, 2019) hebben we enorm veel regen gehad wat leidde tot ‘frane’, aardverschuivingen met als gevolg veel schade aan huizen en wegen. En nu eindelijk na 5 jaar is er geld vrijgekomen om onder andere onze weg te repareren. Duurt ff, maar dan heb je ook wat. Het is gewoon een autostrada geworden! Helaas niet helemaal tot aan onze Casa, maar een kniesoor die daarop let. Wij zijn er heel blij mee en onze gasten ook.

En zo kwamen we aan het einde van september en tevens aan het einde van ons seizoen. Altijd een beetje een dubbel gevoel. Natuurlijk zijn we moe van 7 dagen per week aanstaan en van al het werk wat het runnen van een luxe vakantieresort met zich meebrengt. Maar aan de andere kant geeft het ook heel veel energie en voldoening. Het is geweldig om te zien dat onze gasten zo genieten van alles wat we bedacht en gemaakt hebben. Niet alleen van de luxe accommodaties, onze infinity pool, de hottub en de sauna, maar ook van de gezamenlijke eetavonden die echt een onmisbaar element zijn geworden tijdens het Weekje Italië bij Casa Valle Erro in Piemonte.

Want zoals één van onze gasten zei: vakantie vieren bij Casa Valle Erro is geen normaal weekje Italië, het is een Casa Valle Erro Experience. En dat is wellicht wel het grootste compliment dat wij hebben mogen ontvangen afgelopen seizoen.

En dus als je ook een weekje (of 2) de Casa Valle Erro Experience wilt meemaken, kijk dan op onze beschikbaarheidslijst en wie weet zien we elkaar in seizoen 2025 op onze Casa in Piëmonte.

Voor nu, alle gasten van het afgelopen seizoen, heel hartelijk dank voor jullie bezoek aan onze Casa! We kijken er naar uit jullie weer te mogen ontmoeten in 2025!

Ook interessant..

Appartementen

Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863. 

Bed & breakfast

Bekijk hier ook onze Bed & Breakfasts: Il Cucinotto, La Cambusa

ACTIVITEITEN

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!