
Ons ondernemersverhaal deel 6, Onze Giro d’Italia, wat een verhaal!
De beste tips voor je vakantie in Italië Op 1 mei 2005 reden wij met onze camper de Stoombootweg uit op weg naar een nieuw
In de reeks Italiaanse recepten gaan we deze keer een dessert maken, de dolce. En om al een beetje in de Paassfeer te komen, heb ik gekozen voor zabaione. Zabaione is een crème die wordt gemaakt van eidooiers. En eieren en geel horen toch echt bij Pasen.
Zabaglione zoals het in het Nederlands wordt geschreven is een van oorsprong middeleeuws Italiaans nagerecht op basis van geklopte eierdooiers, suiker en een alcoholische drank. De ingrediënten worden au bain-marie stijfgeklopt.
Zabaione is een echt Piemontees nagerecht. Het wordt bij ons vaak gegeten in combinatie met hazelnotentaart. Maar het kan ook heel goed met amaretti koekjes of vers fruit. Het is een heel simpel toetje, het enige wat je nodig hebt is eieren, suiker en drank. En sterke armspieren want het dessert wordt met de hand stijfgeklopt.
Standaard wordt zabaione in Piëmonte gemaakt met Marsala, ik heb deze keer gekozen voor Moscato d’Asti, de zoete dessertwijn uit Piëmonte. Deze bubbeltjes dessertwijn maakt het nagerecht extra feestelijk en wat minder zwaar. En wat je over hebt kan je lekker opdrinken bij je dolce!
Voor 4 personen:
Tip: weeg de eidooiers. De hoeveelheid suiker en drank moet hetzelfde zijn als het gewicht van de eidooiers.
RVS kom, garde, thermometer, pan waar de kom in past
Buon appetitto!
De beste tips voor je vakantie in Italië Op 1 mei 2005 reden wij met onze camper de Stoombootweg uit op weg naar een nieuw
De beste tips voor je vakantie in Italië Golfen in Piëmonte is uiteraard al een belevenis omdat je in een van de mooiste regio’s van
De beste tips voor je vakantie in Italië Denkt iedereen in Nederland dat het in februari altijd slecht weer is, nou dat geldt eigenlijk ook
De beste tips voor je vakantie in Italië Casa Valle Erro ligt in de wijnstreek de Monferrato in Piëmonte. De Monferrato staat sinds 2014, tezamen
De beste tips voor je vakantie in Italië Dit jaar openen we onze deuren (of eigenlijk poort) op zaterdag 19 april. Heel vroeg dit jaar,
Bekijk hier ook onze andere appartementen: La Cantina, La Stalla, La Cuccia, Il Gazebo,La Cascina, La Rocca & Il 1863.
Benieuwd wat er allemaal te doen is in Piemonte? Bekijk onze activiteitenpagina voor tips en info!